CODE24 Blog

Maak kennis met: Developer Merel

Geschreven door Jenny Luco | 23 mei 2024 8:34:39 Z

Wie zijn de mensen achter onze zorg-IT oplossingen? We stellen ons team graag aan je voor! Deze keer is de beurt aan onze developer Merel.

 

Hoi Merel! Waar houd jij je bij CODE24 mee bezig?

“Als developer werk ik aan de doorontwikkeling van mConsole. Ik houd me vooral bezig met de Opname24 module. We zijn hiervoor bezig met diverse nieuwe functionaliteiten en ik fungeer voor dit project als projectleider. Dat betekent dat ik overzicht houd op wat er binnen het project speelt en zorg dat de doorstroom goed gaat. Het is de eerste keer dat ik deze rol heb binnen een project en ik vind het heel leuk! Ik schijn er talent voor te hebben.”

Vrouwen zijn in jouw beroep nog steeds relatief zeldzaam. Hoe ervaar je dat?

“Nou, het grappige is dat ik zelf nooit de uitdagingen heb ervaren waarover ik veel van andere vrouwelijke developers heb gehoord. Wellicht is het mazzel. Ik moet wel zeggen dat ik sowieso veel zelfvertrouwen heb over mijn technische vaardigheden. Ik kan net zo technisch onderlegd zijn als mannen, dat heb ik van huis uit zo meegekregen. Zowel mijn vader als mijn moeder waren goede rolmodellen op dat gebied - zij runden samen een elektronisch research- en adviesbureau. Als iemand dus suggereert dat ik iets technisch niet kan, leg ik dat heel gemakkelijk naast me neer.

Wel moet ik zeggen dat mijn mannelijke collega’s hier sowieso bijzonder respectvol zijn. Ik voel me nooit benadeeld of onderschat. We zijn een goed team.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Ik denk dat ik rond de 70% van mijn tijd besteed aan programmeren en ongeveer 30% aan projectmanagement. Dit verschilt wel een beetje per week.

Naast het programmeren werk ik ook aan de technisch ontwerpen op basis van de functioneel ontwerpen die ik aangeleverd krijg. Kort gezegd: in het functioneel ontwerp staat wat het product moet doen en in het technisch ontwerp bepalen we wat er technisch nodig is om dat te realiseren.

Ik heb uiteraard ook diverse meetings, maar overleggen met collega’s probeer ik zoveel mogelijk asynchroon te doen. Je hebt voor programmeren veel focus nodig en ik weet dat het niet fijn is als je dan steeds uit je werk gehaald wordt, dus daar houd ik rekening mee.”

Welke vaardigheden zijn het belangrijkst voor jouw rol?

“Ik denk dat je abstract moet kunnen denken. Je moet in je hoofd iets opbouwen wat je niet kunt vastpakken. Ik ben zelf best wel een beelddenker, dat helpt mij enorm, ook om bijvoorbeeld technische materie te vertalen naar Jip-en-Janneke-taal.

Verder denk ik dat oog voor detail heel belangrijk is, maar dat je je ook niet moet verliezen in perfectionisme. Uiteindelijk moet je ook iets opleveren! Oh, en oog hebben voor elkaar - zowel voor het persoonlijke als het professionele. Vanuit projectmanagement is dit ook belangrijk, om goed te kunnen plannen moet je in het vizier hebben wat de volgende ‘in de schakel’ nodig heeft.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Ik vind het mooi dat je in code soms met één teken een enorm verschil kunt maken. In DNA is dat ook zo! Ik heb biologie gestudeerd, dus ik vind dat wel een grappige parallel. Als je door een kleine aanpassing een mooi werkend geheel krijgt, geeft dat een heel goed gevoel - instant gratification!

Ik vind het ook heel leuk om ingewikkelde dingen te maken - dat geeft veel voldoening. Als ik met ingewikkelde materie bezig ben waar ik veel kennis van heb, ben ik helemaal in mijn element.”

Wat wil je graag bereiken?

“Ik vind persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Uiteindelijk zijn je persoonlijke leven en je werkleven altijd verweven - als je werkt aan je mentale welzijn, heeft dat ook enorm veel impact op je werk. Ik vind het daarom ook heel mooi dat we veel oplossingen ontwikkelen voor de ggz!

Mijn ambitie is dus eigenlijk vooral om sterk en gelukkig te zijn. Ik vind het fijn om mezelf goed te begrijpen en aan mezelf te werken. Ik wil stevig in mijn schoenen staan en mijn emoties echt voelen - daar word ik gelukkig van.

Wat zouden mensen volgens jou écht van CODE24 moeten weten?

“Dat we oprecht zijn. Als mensen dat tegen mij zeggen denk ik al snel ‘Jaja!’, haha. Maar het is echt zo. Het zit hem allemaal in de intentie - we willen écht de zorg beter maken. Plus het bedrijf wil ook echt goed zijn voor de mensen die hier werken, dat merk ik ook. Al met al is CODE24 gewoon een heel mensgericht bedrijf en dat vind ik heel mooi.”