16 okt.

De CODE24 Dag: een terugblik

Afgelopen 8 oktober was het tijd voor de CODE24 Dag - onze jaarlijkse klantendag in een nieuw jasje. Waar voorheen het complete dagprogramma alleen voor klanten toegankelijk was, zetten we nu het middagprogramma open voor alle geïnteresseerden. Meer netwerkmogelijkheden dus!

We kijken terug op een mooie dag met fijne deelnemers en inspirerende sessies over de toekomst van de zorg IT - bij deze een kort verslagje.

code24-dag-groepsfoto

Updates vanuit CODE24

Nadat onze accountmanager Gos en onze directeur Martin iedereen welkom hadden geheten, was het tijd om onze klanten updates te geven vanuit CODE24. Manager Development Gido lichtte de roadmap toe en Manager Customer Operations Eelco vertelde over onze nieuwe Innovatiedagen: dé gelegenheid voor onze klanten om met ons in gesprek te gaan over gewenste nieuwe functionaliteiten.

We keken ook naar de toekomst: Martin nam het woord over de ontwikkelingen in onze samenleving en deelde onze visie op de toekomst. Hoe zien wij de rol van CODE24 in het veranderende zorglandschap? We zien dat er steeds meer bewustzijn is over het belang van databeschikbaarheid en in het verlengde daarvan neemt ook de interesse in openEHR toe. Met onze jarenlange ervaring op dit vlak is de timing perfect om hier een krachtige bijdrage aan te leveren.

Dit was meteen het bruggetje naar de presentatie van Gido over de nieuwste toevoeging aan ons productportfolio: CareBase24. Met de status quo komen we er niet in de zorg IT - ons open platform voor gestandaardiseerde zorgdata, CareBase24, biedt de oplossing. Door data te scheiden van applicaties heb je als zorgorganisatie de flexibiliteit die je nodig hebt om te innoveren. Dit sloot ook mooi aan bij Gido's middagsessie over de EHDS en databeschikbaarheid.sprekers-code24-dag

Leuke externe sprekers

In de middag hadden we een aantal inspirerende gastsprekers uitgenodigd. Allereerst deelde Tom Jegerings, applicatiebeheerder bij Mondriaan, samen met onze consultant Arjan hoe Lab24 wordt ingezet bij hun organisatie en wat dit voor hen betekent. Tom benoemde hoe Lab24 uniek is in de markt: er zijn geen andere organisaties die bijvoorbeeld het gebruik van protocollen kunnen digitaliseren zoals CODE24 dat doet.

Vervolgens was het de beurt aan Stacey Vogtschmidt, opname-coördinator bij GGZ Noord-Holland-Noord, en projectleider Marleen Hendriks van de Zorgondernemers. Zij bespraken de implementatie en inzet van Opname24. Ze benoemden dat het in het soms lastige verandertraject belangrijk is om te benoemen hoe de cliënt er uiteindelijk beter van zal worden. Als het voordeel voor de cliënt helder is, willen de meeste mensen echt wel veranderen, aldus Stacey.

Bouwe Koopal van Maarsingh en van Steijn sloot de dag af met het inspirerende verhaal van het SICHT DATA project. Hij liet zien hoe de inzet van lowcode gecombineerd met openEHR zorgt voor een supersnel én flexibel ontwikkeltraject - in geval van SICHT DATA kon de livegang van hun EPD binnen ongeveer 11 maanden gerealiseerd worden.

sprekers-code24-dag-2

Interactief :)

Na een kleine technische hiccup met de quiz aan het einde (ook dat hoort erbij ;)) mocht Hans van Quli uiteindelijk onze mooie CODE24 serveerplank (met skyline van Alkmaar) en bijbehorend kaaspakketje mee naar huis nemen. Van harte, Hans!

Superleuk om gedurende de dag middels Mentimeters, de lunch, koffiemomentjes en de uiteindelijke borrel met jullie in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen. Onze kernwaarde 'Verbinding' is weer goed tot uiting gekomen en daarvoor willen we alle deelnemers graag hartelijk bedanken.

Tot volgend jaar!

borrel-code24-dag

Bekijk hieronder onze aftermovie:

 

 

SMART on openEHR - wat betekent het voor de zorg IT?